Депутат от „Възраждане“ обяви защо е арестуван кметът на Стамболийски

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е задържан по мой сигнал. Това обяви в кулоарите на парламента депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков, който има стар конфликт с градоначалника.

„В случая не става въпрос за полицейски произвол, а за разследване на мои сигнали за корупция. Десетки сигнали съм подавал през годините. Едни от най-фрапирашите са как една фирма получава повече обществени поръчки в Стамболийски, при това със завишаване на цени. Става въпрос за фирма „Професионал 777″ – това е фирма без история и опит, дейността й е за монтаж на климатици, а в същото време строи, прави ремонти“, заяви Таслаков. Той препоръча на ГЕРБ, вместо да защитават кмета Мараджиев, да проверят документацията на тази фирма и тогава пак да говорят.

„Преди няколко седмици има сигнал за натиск на хора, което не са съгласни с управлението в Стамболийски. Има три жени в общината, които следят социалните мрежи и ако напишеш нещо, което не се хареса, се правят проверки, съставят се протоколи, абсолютен тормоз. Това е системно и се случва от години. Още един случай от изборите през април – пред дома ми дойде шофьорът на кмета, който директно ме заплаши със саморазправа. Аз ти заснех и съм го качил във Фейсбук. Десетки са заплашените в Стамболийски, защо ли част от сигнали пловдивския съд не смята за необходимо да ги разгледа, може би заради корупцията там“, разказа още Таслаков, който също е от Стамболийски.

Според депутата, Мараджиев взимал на заем строителни материали и дължал на кредитори близо 7 млн. лева.

„И иска още толкова да вземе. Да си каже как с кметската заплата за 6 години се е сдобил със спортна кола, вила, няколко апартамента в Слънчев бряг, имоти. КПКОНПИ трябва да се самосезира. Всички хора, които сега в Стамболийски се събират в негова защита, са общински съветници, само правят циркове. Мараджиев е майстор на тези циркаджийски истории, той е добър пример за корупция.“, каза още Таслаков./Вестник Марица

Свързани статии