Ден след сделката за зърното: Руски ракети удариха пристанището на Одеса

Руски ракети са поразили инфраструктура в пристанището на Одеса днес, предоха световните агенции, като се позоваха на украински представители.

Това се случва ден след подписването в Истанбул на споразумение, което ще позволи подновяването на износа на украинско зърно през украинските пристанища на Черно море.

„Врагът атакува търговското пристанище на Одеса с крилати ракети „Калибър“. Две ракети бяха свалени от украинската противовъздушна отбрана, а две поразиха инфраструктура на пристанището“, се казва в съобщение в Телеграм на Южното оперативно командване на украинските сили.

Подобно съобщение публикува в социалните мрежи и говорителят на областната администрация на Одеска област Сергий Братчук, допълва Франс прес.

Междувременно стана ясно, че най-малко трима души, сред които и един военен, загинаха при руски ракетен обстрел в централната част на Украйна, предаде Франс прес.

Областният управител на Кировградска област обяви, че руски ракети са паднали върху железопътна инфраструктура и военно летище.

Девет военни са били ранени, един войник е убит. Според предварителните информации, двама охранители на електрическа подстанция също са убити, заяви Андрий Райкович, ръководителят на Кировградска област. Той добави, че 13 руски крилати ракети, изстреляни от морето, са паднали близо до град Кропивницки, в Кировградска област. Сред взетите на прицел обекти е имало инфраструктурни съоръжения извън града, по-специално военното летище „Канатове“, както и съоръжение, свързано с украинските железници.

Руските удари по централната част на Украйна бяха подновени след затишие в сраженията, които се съсредоточиха в Донбас./Вести БГ

Свързани статии