ЧЕРЕН ПЕЧАТ: Путин „приземи“ дъщеря си, забрани й да пътува зад граница

Владимир Путин е задържал дъщеря си и й е попречил да пътува в чужбина за рождения си ден на фона на опасенията, че тя не възнамерява да се връща в Русия, пише „Дейли мейл“.

Според доклад на Москва ученият д-р Мария Воронцова е искала да лети до „приятелска“ страна за ваканция на тропически плаж, за да отбележи 37-ия си рожден ден следващата седмица.

Тя планирала романтично бягство с 33-годишния Евгений Нагорни, неин партньор след разпадането на брака й с холандския син на полковник от НАТО, според Telegram канала General SVR.

„Путин отговори с категоричен отказ, засилвайки сигурността на Мария“, се казва в репортажа на руския вестник.

„По наша информация голямата дъщеря на президента не е планирала да се връща в Русия“, пише още вестникът.

В доклада не се казва дали причината за предполагаемия й план да се укрие е кървавата война на баща й в Украйна.

Телеграмният канал General SVR твърди, че има вътрешна информация за Кремъл и беше първият, който съобщи, че Путин страда от сериозни заболявания, включително рак, теория, която сега се счита за правдоподобна.

Мария, която беше санкционирана от западните страни заради семейните си връзки с Путин, има син, който вече е на осем години, от бившия си съпруг Йорит Фаасен.

Сега й е забранено да пътува до големите западни страни, но по-рано обичаше да ходи в Европа. Мария е дъщеря на Путин от бившата му съпруга Людмила.

Родена, когато руският президент е бил шпионин на КГБ, Мария е експерт по редки генетични заболявания при децата.

Тя е водещ изследовател в Националния медицински изследователски център по ендокринология към Министерството на здравеопазването на Русия.

През годините Путин не веднъж е казвал: „Имам личен живот, в който не позволявам намеса. Трябва да се уважава“.

Източник и колаж: „Телеграф“

Свързани статии