Борисов: За две години изчегъртаха всичко, а безобразията продължават

Ако в сегашното изборно законодателство има несъвършенства, искаме те да бъдат отстранени в рамките на седмица-две, защото истинският разговор е за редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

,,Ние отказ от машинното гласуване не искаме. Казваме само, че не е усъвършенствано. Нищо след нас не се надгради“, възмути се Борисов и допълни, че по времето, когато са били закупени машините за гласуване, са им викали „борисовки“.

Машините за гласуване са добри и ни вършат работа. Затова винаги сме поддържали машинното гласуване. Щом са наречени от Христо Иванов „борисовки“, тогава мога да кажа, че лоши „борисовки“ няма. Ние винаги сме поддържали машинното гласуване. С какви очи тогава казвате, че ГЕРБ е статукво? Кое е по-технологично? Че чак и на мое име ги кръстиха. Значи заблуждавате хората, че вие сте промяната. Бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не Изборен кодекс за след четири години, каза още бившият премиер.

По думите му самите машини са „добри“, но проблемите идват от хората и флашките и подчерта, че там трябва да се нанесат промените.

Относно идеята за преброителен център, лансирана от „Демократична България“, Борисов увери, че няма нищо против нея.

Нека да има преброителен център, да има свежи хора – занасят протокола и квитанциите, преброяват се и изборът ще е гарантиран. Защото ние сме носителите на промяната, ние сме променили това. За две години изчегъртахте всичко и за съжаление продължават безобразията, коментира той.

Борисов изтъкна, че при управлението на ГЕРБ по новините не се е чувало за избягали бежанци чак в София.

Заради некадърно ръководство избиха полицаите ни, посочи лидетър на партията и определи като „правилен и морален акт“ подадените днес оставки на главния секретар на МВР и неговия заместник.

Борисов говори и по темата „Джемкорп“. Той цитира служебния министър Росен Христов, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж.

,,Вчера забелязах един невероятен ескиваж. Докараха Бостанджиев да ги спасява“, каза Борисов и допълни, че се прави опит за медийно затъмнение по този „грандиозен скандал“.

Според лидера на ГЕРБ медиите не са отразили темата за „Джемокорп“, защото „не е готино галениците“ им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази „гигантска далавера“./Новините БГ

Свързани статии