Бивш премиер на Украйна: От 15 години Путин се опитва да унищожи западния свят

Решете за себе си – дали сте на страната на доброто, или сте помагачи на злото, и се назовете по този начин. Това ще е вашето историческо изпитание. Така се обърна към българските политици пред Нова телевизия Володимир Гройсман – бивш премиер на Украйна и най-младият министър-председател в историята на страната.

,,Смятам, че с българите имаме много специални отношения“, каза още той и изрази съжаление, че в България има още прокомунистически и проруски настроени хора, в това число и на най-високо равнище.

Това е плашещо, но също навежда на определени мисли – струва ми се, че когато чуваме от европейски политици и действащи представители на държави да наричат Русия по колеблив начин, опитват се да кажат по завоалиран начин какво се случва – аз съм убеден, че те са зависими в личен план. Това значи, че има нещо, с което Путин ги държи да мълчат или да го подкрепят, коментира още той.

По думите му Путин иска господство и да пороби всички.

Целта му е да разруши и унищожи западния свят. Той върви към тази цел вече 15 години, а през последните осем години от света не последва адекватна реакция. Путин е тръгнал на поход към Трета световна война, предупреди Гройсман.

,,Знаете какво става, когато някой се опитва да седне на два стола – неминуемо падаш и се проваляш“, каза още бившият украински премиер.

И описа Русия като „голям затвор под открито небе“./Новинтие БГ

Свързани статии