Атанасова: В ход е план за унищожаване на страната

Абсолютно всички хора вече разбраха, че е в ход план за унищожаване на страната. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.

„България е страна със спряно развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, загубила почти всякакво влияние в региона и в ЕС, раздирана от скандали, с обедняващо население, нарастващи дългове“, заяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, в декларация от трибуната на Народното събрание.

Всяка седмица вие поемате нов дълг, обърна се тя към управляващите.

Атанасова заяви, че така нареченият „модел Борисов“ е оставил страната с брутен вътрешен продукт в размер на 132 млрд. лв. и фискален резерв – 8, 8 млрд. лв. Днес, една година по-късно, България затъва в икономическа криза, върви с бързи темпове към финансова криза и дългова спирала. Стандартът на живот на българските граждани е чувствително понижен от дългова инфлация, а „червените линии“ вече се чертаят не между партиите на статуквото и партиите на промяната или протеста, а между самите коалиционни партньори, се посочва в декларацията.

През последната година не беше решена нито една криза и не беше отговорено на нито едно предизвикателство. С аргумента за борба с корупцията биват прегазвани правила на демокрацията и закони, каза Десислава Атанасова. След една година се оказа, че е победена политическата система, заяви тя. „Изчегъртването“ на нашата партия се превърна в зануляване на държавата, каза Атанасова. Българите, а и някои системни партии, прозряха че зад призива „изчегъртване на ГЕРБ“ стартира процес за унищожаване на основните системи в държавата, допълни тя.

„Ако преди една година, вие, партиите на промяната, сеехте вашите плодове, то днес всички български граждани жънат вашите бури“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ абсолютно всички хора са разбрали, че е в ход план за унищожаване на страната. Единственото хубаво е, че в този парламент има опозиция, защото ние с всички сили ще пречим да продължавате да унищожавате родината ни, за нас тя е само една, ние друго гражданство нямаме, допълни Атанасова. На вас ви остава само едно – оставка, обърна се тя към министър-председателя./Вести БГ

Свързани статии