Атанасова разкри какво ще вкара ГЕРБ в зала

Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че ще влязат в Пленарна зала по три теми – Палнът за възстановяване, Бюджетът и темата за Република Северна Македония.

Въпреки че 1/3 поискахме извънредно заседание на външна комисия, до този момент то не е свикано. Председателят на комисията не си вдига телефон, каза тя.

Вчера от партията обявиха, че подкрепят „френско предложение“ за решаване на спора София – Скопие и призоваха за свикване на заседание на парламентарната външна комисия, където темата да бъде обсъдена. „И тук имаше редица спекулации. Министерски съвет не е внесъл предложение проект за решение в НС. Това направиха две от парламентарните групи“, алармира Атанасова.

„Гарантираме, че утре ще бъдем в пленарна зала, за да защитим нашия проект за решение по темата за Северна Македония, ако мине днес през външна комисия“, добави тя.

Томислав Дончев алармира, че по-голямата част от 22-те закона, които трябва да се променят, за да дойдат парите от ЕС, не само не са вкарани в парламента, но те не дори не са написани.

Тома Биков заяви, че дневният ред вчера на външната комисия не е бил да се вземе някакво решение, а да се дискутира. По думите през 2019 г. решението е взето, защото не е имало гаранции, че Северна Македония е щяла да изпълни условията. Днес обаче такива гаранции има.

Десислава Атанасова повтори, че ако се стигне до връчване на мандати, ГЕРБ ще го върне веднага. Тя обяви, че е възможно утре да се гледа френското предложение, а след това да се определи такъв дневен ред, който да е важен за българското общество./Новините БГ

Свързани статии