Атанасова: Не очаквах този дебат да покаже лекьосаните парапети на властта

Не очаквах този дебат да покаже на показ лекьосаните парапети на властта. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обобщи разискванията по вота на недоверие към правителството. Искането за оставка беше внесено от ГЕРБ-СДС, предаде БТА.

„Един час премиер и вицепремиерът разказват неща от кухнята до степен, в която е замесен президентът на републиката“, коментира Атанасова. Тя цитира думи, за които вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов твърди, че са изречени от премиера Кирил Петков: „Ако падне кабинетът, ония отсреща ще разплаща“. Преди изказването на Атанасова, Караджов и Петков си разменяха реплики относно парите за поддръжката и ремонта на пътищата и за фирмите в бранша.

„И вие имате самочувствието да говорите за мафия, вие ли – човекът, който наруши Конституцията с първия си сблъсък с клетвата. Вие ли ще говорите за нулева толерантност към корупцията, корупционери“, обърна се председателят на ГЕРБ-СДС към премиера Петков и членовете на кабинета, които присъстваха на извънредното пленарно заседание.

Днес Народното събрание заседава извънредно. Единствената точка в дневния ред на депутатите е проектът на решение за гласуване на вот на недоверие към правителството на министър-председателя Кирил Петков. Днес се състоят разискванията по внесеното от парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложение. Опозицията обяви преди седмица, че вотът е за провала на правителството във финансово – икономическата политика.

Според правилника на парламента гласуването се състои не по-рано от 24 часа след приключване на дебата. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца./Вести БГ

Свързани статии