230 нарушения установени в рамките на тричасов пътен контрол

Специализираната полицейска операция за спазване на правилата за движение бе проведена вчера на територията на областната дирекция на МВР. В нея участваха служители от секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ и колегите им от всички районни управления. За времето от 8 ч. до 11 ч. е приложен т.нар „линеен подход“, при който са проверени общо 468 автомобила и 505 водачи и пътници. Констатирани са 230 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 57 акта и издадени 117 глоби с фиш.

41 са санкциите за неправилно движение и неспазване на пътни знаци и маркировка. Следват тези за неизползване на обезопасителен колан или защитна каска – 25, и неправомерна употреба на мобилен телефон по време на движение – 10. По 6 са регистрираните случаи на технически неизправни автомобили и такива без застраховка „Гражданска отговорност“.

По време на спецакцията, около 9.20 ч., патрулен автомобил на районното управление в Асеновград засякъл „БМВ“ да преминава с усилване на скоростта и демонстративно въртене на гуми по ул. „Васил Левски“, създавайки реална опасност за останалите участници в движението. След бързата реакция на униформените колата е изведена от транспортния поток и спряна за проверка. Водачът й, на 30 години, е задържан за едно денонощие. Започнато е бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК.

Свързани статии