Втори ден на преговори за правителство, нови 4 теми на масата за дискусии

Преговорите за коалиция и съставяне на правителство, домакинствани от „Продължаваме Промяната“ (ПП), продължават и днес. Поканени отново са представители и ексепрти на „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България”.

Вторият ден от преговорите е посветен на темите: здравеопазване, земеделие, които ще бъдат дискутирани между 10:00 ч. и 13:00 ч. и образование и електронно правителство, за които е отделено времето след 15:00 ч.

Сред експертите, потвърдили участието си в разговорите на тема здравеопазване, са Георги Михайлов от „БСП за България“/БСП/, Силви Кирилов от „Има такъв народ“/ИТН/, Александър Симидчиев от „Демократична България“/ДБ/ и Иван Маджаров от ПП. В началото на днешните преговори на тема здравеопазване, участниците в дискусията се обединиха около мненеието, че това е най-важната тема, която трябва да бъде обсъдена в момента. На масата за преговори маркираха множество проблеми в здравната ни система – детската смъртност, липсата на кадри в здравеопазването, работната заплата на медиците, проблемите с броя на заболелите с COVID-19, липсата на раков регистър и други.

Болниците вече не могат да бъдат търговски дружества, а на пациентът да се гледа като на касичка, посочиха от БСП и подчертаха, че няма да отстъпят за тези неща. От ИТН поискаха спешно да бъдат подготвени инфекционисти, за да излезем възможно най-бързо от пандемията. Екпсертите от ИТН подчертаха, че са против задължителната ваксинация./DARIKNews

Свързани статии