Турска компания отваря фабрика край Пловдив, ще работи за IKEA и Gucci

Още една фабрика тръгва в първите месеци на 2022 г. в Тракия икономическа зона, на територията на община Марица. „Тюркоаз текстайл” ООД е турска инвестиция и ще произвежда полиестерни и полипропиленови влакна с приложение в текстила, транспорта и конфекцията. Влакната на турския производител са в основата на текстила за тапицираните мебели на IKEA, най-голямата мебелна верига в света. От преждите пък японска компания създава платове за облеклата на италианския моден бранд Gucci.

TURKUAZ TEKSTİL SAN. VE TİC.A.Ş. е основана през 2002 г. с марката TURKTEX в текстилния център на Турция – Бурса от двама предприемачи – Бурханеттин Ераслан и Дюндар Четин. В България те стъпват преди повече от две години със закупуването на терен в ТИЗ. Сега строителството на завода е пред финал, доставят се високотехнологичните машини. В плановете влиза и откриването на иновационен център към фабриката.

По информация „Марица“ ще се търсят кадри предимно със средно образование за производството на влакна. В момента пък има отворена позиция за инженери. /Вестник Марица

Свързани статии