Търсят кръводарители за изнасиленото момиче от Цар Калоян

Търсят се спешно кръводарители за 17-годишното изнасилено момиче от град Цар Калоян, съобщи NOVA.

Кръвната ѝ група е А (+).

Момичето беше откарано в много тежко състояние в русенска болница. Тя е с ампутирана лява ръка и 30% изгаряния. Предстоят ѝ още множество операции.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. От там приемат кръв от цялата страна, като хората трябва да заявят, че даряват за конкретната пострадала.

Припомняме, че от Прокуратурата разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетното момиче. По информация на държавното обвинение

соченият за нападател и жертвата са първи братовчеди.

Според Прокуратурата, 25-годишен рецидивист е малтретирал и изнасилил жертвата, с която са първи братовчеди, и опитал да я запали.
Мъжът е лежал два пъти в затвора, последния път – за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаването на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици – първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си, отбелязва DarikNews.bg.

Местните пък разказват, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Днес ще бъде издадено прокурорско постановление за задържане за 72 часа.

Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор без право на замяна. /VESTI

Свързани статии