Социолози: Страната поема по пътя на политическата стабилизация. Време е за правителство!

Румен Радев беше фаворит и преди изборите. Включването на проф. Анастас Герджиков донесе допълнителна интрига и шанс за повече избор. Това съобщи пред БНТ социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“.

„Лошото е, че българите видяха само един дебат. Кампанията остана в рамките на клишетата“, смята още тя.

„Страната поема по пътя на политическата стабилизация. Който и да бяха сложили на мястото на Герджиков щеше да е бит, няма общо с личността на ректора – той не беше слаба кандидатура. ГЕРБ направиха добър избор“, заяви социологът от „Галъп“ Кънчо Стойчев.

„Започнахме с избори по Великден и завършваме по Коледа. Време е за правителство“, категорична бе социоложката и допълни: Виждаме едно разграждане на старите партии в този им вид.

„България се справи успешно с тежка икономическа криза. Важното е, че изчистихме изборния процес – купеният вот беше 300 000, а други 300 000 бюлетини бяха манипулирани. Купеният вот спадна до 100 000 гласа“, разкри Стойчев.

„Смятам, че във фокуса на внимание ще е съставянето на стабилен кабинет. Политиците научиха урока си. Преговорите няма да са лесни, като имаме много по-малко от два месеца за сформиране на кабинет“, завърши Боряна Димитрова. /Novini.bg

Свързани статии