Смениха началника на ГДБОП

Шефът на ГДБОП се раздели с поста си. Любомир Янев е бил преназначен тази сутрин, потвърди самият той пред Нова телевизия.

„Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха”, коментира Янев.

По думите му в неговият стол ще седне Калин Стоянов, който в момента ръководи дирекция за агентите под прикритие.

Припомняме, че Любомир Янев пое ГДБОП след акцията през лятото на миналата година, когато бяха арестувани бившият шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков и някогашният началник-сектор в същото звено Кирил Ванков по подозрение в корупция. След задържането им директорът Ивайло Спиридонов бе пенсиониран.

Това е поредната кадрова рокада в МВР след идването на служебния кабинет. Сред първите сменени бе главният секретар Ивайло Иванов. Преди дни бе обявено, че е започнало дисциплинарно производство срещу бившия началник на дирекция „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков. Той влезе в сблъсък с вътрешния министър Бойко Рашков покрай скандала с подслушването на политици. Банков твърди, че „Вътрешна сигурност“ не е използвала такива СРС-та. Той се оплака, че бил свален от поста си и министърът му е оказвал натиск. В отговор бе образувана дисциплинарка за уронване престижа на МВР./Новините БГ

Свързани статии