Синдикатите на протест пред прозорците на властта

КНСБ и КТ„Подкрепа” организират Национален протестен митинг – шествие под надслов „В защита на енергийната независимост на България. Нищо не се решава за нас без нашия глас!“.

Протестът ще се проведе утре, 13 октомври, пред Министерския съвет. Очаква се в него да се включат 3 хил. от комплекса „Марица Изток“.

Участниците ще се съберат на пл. „Свети Александър Невски”. В 12 ч от там ще започне шествие по следния маршрут: пл. „Свети Александър Невски” – ул. „Оборище” – ул. „Георги С. Раковски” – бул. „Цар Освободител” – бул. „Княз Александър Дондуков” до официалния вход на Министерски съвет.

Протестният митинг пред Министерския съвет ще се проведе от 12:30 ч. Центърът на София да бъде блокиран за движение на превозни средства.

По време на митинга пред Министерски съвет протестиращите ще приемат протестна декларация на синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“, която ще бъде внесена от преговорна група на среща с премиера Стефан Янев. Заедно с декларацията ще бъдат внесени и подписите на 105 000 души за защита на въглищния комплекс „Марица – изток“./Новините БГ

Свързани статии