Синът на втория шофьор на автобуса-ковчег разкри нови факти за трагедията

Името на втория шофьор на изгорелия автобус на АМ „Струма“ е Кадри Мемеди. Синът му, Бесар, заяви пред БНТ, че тялото на баща му е намерено в отделението за спане. Не е шофирал, но не е потвърдено.

Синът е бил в България да разпознае тялото и се е прибрал.
Баща му е бил на 54 години, с над 20 години стаж. Пътувал е често до Германия и Турция и е познавал маршрутите.

Автобусът е бил технически изряден, според думите на сина му.

Бесар твърди, че „Беса Транс“ има сервиз и в Турция. Баща му тръгнал в четвъртък и в петък вече бил в Турция. Кадри се обадил на сина си оттам още в петък. Не допускал пътници с опасен багаж в автобуса – нито с пиротехника, нито с гориво. Автобусите били на 3 години и технически изправни.

От списъка на оцелелите от катастрофата има един, според Бесар, който не е в списъка на „Беса Транс“ за пътуващи – Шади Науфал Салех.

Двама митничари бяха отстранени от работа, след като първоначалната проверка на Агенция „Митници“ показва, че те са пропуснали автобуса да премине границата с България без разрешително, а преминаването на автобуса изобщо не е отразено в системата.

И днес Република Северна Македония е потънала в скръб за загиналите. Близките очакват телата на жертвите да бъдат транспортирани от България. /Novini.bg

Свързани статии