Шофьор към полицаи: Скъсайте актовете, ще почерпя!

Шофьор изгоря, след като опита да бутне на полицаи 50 лв. подкуп. Той бил спрян за проверка в град Стара Загора. Оказало, че няма платена Гражданска отговорност, а неговият спътник бил със счупена лична карта. Полицаите обяснили, че ще съставят актове и на двамата. Докато чакали техен колега да дойде и да състави актовете, седналият зад волана отишъл при полицаите им казал да скъсат актовете, а той ще ги почерпи. Извадил банкнота от 50 лева и я пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на патрулния автомобил. След тези действия полицейските служители веднага разпоредили на тариката да остане на място и му разяснили, че с това си действие той извършва престъпление.

Шофьорът бил изправен пред Окръжен съд – Стара Загора. Там делото протекло със съкратено съдебно следствие. Магистратите му наложили наказание от 6 месеца лишаване от свобода, но след задължителната законова редукция, присъдата е намалена на 4 месеца лишаване от свобода.

Съдът постановил отделно да изтърпи и наказание от 9 месеца лишаване от свобода, наложено от Районен съд – Казанлък със споразумение, като присъдата е била условна, а даването на подкуп е извършено в изпитателния срок.

След това наказанието е потвърдено от Апелативния съд в Пловдив и впоследствие от ВКС. Така шофьорът е осъден на 4 месеца лишаване от свобода ефективно и глоба от 200 лева за даване на подкуп от 50 лева на полицаите. /Вестник Марица
Снимка: News.bg

Свързани статии