Сгодени влюбени са сред загиналите в автобуса-ковчег

Освен 4-годишните близнаци, които са най-малките жертви от изгорелия македонски автобус, катастрофирал на АМ „Струма“, са загинали и двама влюбени, които са били сгодени. Най-възрастният загинал пътник е на 63 години, съобщават македонските медии.

При тежката катастрофа тази нощ на АМ „Струма“ загинаха 45 души, а 7 други бяха ранени.
По информация на македонския премиер Зоран Заев има гражданин от Прешево, Сърбия, който е бил на екскурзията заедно с годеницата си от Куманово. Има и пътник с белгийско гражданство.

Онлайн изданието на в. „Вечер“ публикува списък на пътниците в автобуса. Засега не е ясно кои от тях са загинали и кои са оцелели. Всички пътуващи са с албански имена.

Стана ясно още, че сред загиналите са Газменд Укали (27) от Кичево и годеницата му Албина Белули (23) от Тетово. Двамата са били в Истанбул, за да
празнуват рождения ден на момчето. Укали е бил част от кабинета на кмета на Кичево Фатмир Дехари. Информацията за смъртта им е потвърдена и от кмета Дехари, цитиран от македонското издание „Свободна преса“.

„Ако има жив ангел на земята, това беше Газменд Укали“, каза кметът на Кичево Фатмир Дехари.

27-годишният Укали две години е бил младши сътрудник в кабинета на кмета на Кичево, а според кмета е бил изключителен човек и работник.

„Той беше от най-доброто семейство, баща му беше лекар и почина преди три години. „Той беше жив ангел“, каза Дехари. /NOVINI.bg

Свързани статии