Румен Радев за „Досиетата Пандора“: Изненада ме името на Николай Младенов

„Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора“. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава“, коментира президентът Румен Радев второто излязло българско име в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

„За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса“, добави той.

Държавният глава коментира и предстоящите избори

Радев заяви, че във всички кандидати за президент вижда сериозен опонент и не ги дели по никакви признаци. Всеки има право да изложи своите идеи, каза президентът в отговор на въпрос. Той отново каза, че приема подкрепа от всички български граждани за предстоящите президентски избори, предаде БТА.

„Направете списък с всички, които желаят и ще участвам. Имам и друга работа“, коментира президентът Радев на въпрос дали ще участва в дебати, на които беше поканен от Лозан Панов и проф. Анастас Герджиков.

Според президента всеки един проблем със служебното правителство, се пренася в президентската кампания. Това явно е част от играта, това са решили да играят, толкова могат, така го правят, посочи Радев. Той заяви, че няма намерение да влиза в този тон на опонентите си.

На въпрос за становището му до Конституционния съд, с което президентът иска КС да прекрати делото за гражданството на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков поради изчерпване на предмета на делото, Румен Радев посочи, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо с личността на Кирил Петков.

Президентът Радев участва в официалното откриване на документалната изложба „Съкровищата на държавните архиви“ в Държавна агенция „Архиви“./Вести БГ

Свързани статии