Румен Радев: В близките дни ще връча мандат за съставяне на правителство на ПП

Вие се включвате във финалния маратон на консултациите. Аз не деля партиите по тяхната численост. За нас е важно да чуем гласа на всяка една партия. Надявам се, че предстои в близките дни, на базата на коалиционните преговори, да връча мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме промяната“. Предстоят много въпроси за решаване и аз искам да чуя вашето мнение за работата на Народното събрание.

Това заяви президентът Румен Радев по време на последните консултации за формиране на редовно правителство с представителите на партия „Възраждане“.

„Страната ни е в криза вече повече от десетилетие. Ние ще направим всичко възможно и ще работим за приключването на тази дългогодишна криза“, обяви от своя страна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Най-важното е да постигнем нормализация на живота в България. За целта трябва да се премахне „зеления сертификат“, който е дискраминационен. Трябва да върнем нормалното образование на нашите деца. Следващият голям проблем е демографската катастрофа. Здравеопазването ни също не функционира. На следващо място е проблемът с енергетиката и цената на тока. Не трябва да забравяме и външно политическите ни отношения. Говоря основно за Северна Македония. Ние там компромис няма да направим, защото това ще е национално предателство. Ще търсим всички нормални политически субекти, за да реализираме тези наши идеи. Ние ще бъдем гласа на разума в този парламент. За нас всеки един българин е важен и не бива да бъде делен“, разкри той приоритетите на партията в новия парламент.

„Когато предлагате мерки за справяне с пандемията, трябва да взимате под внимание живота на всеки един българин, включително, че все още повече от 100 българи на ден умират в болниците. Лекарите и медицинските сестри сестри все още са претоварени. Надявам се, както казахте, в диалог с останалите политически партии да намерите такова решение, което да мисли и за тях, но и в същото време да осигури нормален живот. Желая ви успех“, завърши президентът Радев. /NOVINI.bg

Свързани статии