Регистрираха Радев и Йотова официално за изборите, от ИК очакват победа още на първи тур

Подписката за регистрация на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова беше внесена днес в Централаната избирателна комисия (ЦИК), предаде репортер на Novini.bg. Двамата бяха издигнати от Инициативен комитет (ИК), чието официално представяне бе преди дни в НДК.

Съпредседателите на ИК са Анна Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов. Те тримата заедно с други членове на ИК внесоха необходимите документи за официалното издигане на Радев за президент и Йотова за негово вице. На предстоящите избори на 14 ноември те ще се борят за втори президентски мандат.

Кандидатурата на Радев и Йотова официално получи подкрепата от БСП, „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Ние идваме“.

Преди пет години Румен Радев спечели битката за „Дондуков“ 2 с убедителна преднина пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. На балота за него гласуваха 59,4% от избирателите.

Междувременно от Инициативния комитет, застанал зад Радев и Йотова, са убедени, че кандидатпрезидентската двойка ще вземе победата още на първи тур. Увериха, че ще водят позитивна кампания, но няма да останат безучастни на нападките от противниковите лагери./Новините БГ

Свързани статии