Радев: Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно

„Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно, а младите виждат своето бъдеще. Гласувах за държава, която работи в интерес на обществото“, това бяха първите думи на президента Румен Радев, след като гласува около 11:00 ч. в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Той призова хората да излязат и да гласуват.

„Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. Това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим такива с нашия глас“, каза Радев.

„Както виждам няма проблем с машините. Няма опашки. Гласува се бързо, лесно и удобно. Поздравявам всички за организацията, за превенцията и профилактиката да се справим най-сетне с уродливото лице на българската демокрация – купеният вот. Излезте и гласувайте. При висока избирателна активност ще имаме легитимен парламент. Надявам се той да роди легитимно правителство”, каза още Румен Радев.

„Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-отговорно към очакванията на гражданите“, заяви Радев на въпрос очаква ли новият парламент да състави правителство./Dariknews.bg

Свързани статии