Проф. Чорбанов зарадва всички българи с тази прогноза за К-19

Вирусът ще влезе в своето затишие следващите месеци. Така или иначе няма утре да се направят изборите. За мен не е по-опасно отколкото март месец. Това заяви за Нова тв имунологът и директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН проф. Андрей Чорбанов „От д-р Симидчиев знам, че има протокол за хора, които са инвалидизирани, да се минава по домовете“, каза той и уточни, че не знае дали чисто законово може да се постигне и при други да се минава по домовете.

Запитан спокоен ли е от данните за коронавируса последните дни, проф. Чорбанов отвърна: „Аз съм голям оптимист по отношение на бързото достигане на хората, срещали се с вируса. Броят потенциални вирусоносители постоянно намалява. Свидетели сме, че страните с по-тежък локдаун сега имат най-много случаи“. „Колкото повече затварят и ограничават, толкова по-късно ще се стигне до стадния имунитет“, категоричен бе той.

„Ще се ваксинирам, не сега и с тази ваксина. Категорично не смятам, че ваксинираните хора трябва да се предпазват от каквото и да е и да носят маски“, каза още имунологът. /БЛИЦ

Свързани статии