Проф. Балтов: Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!

Проф. Асен Балтов е освободен от поста си в „Пирогов“, става ясно от негова публикация във Фейсбук.

В социалната мрежа той написа: „Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!“.

Той е бил уволнен в понеделник по обед, с мотива, че новото ръководство на болницата не иска и не може да работи с него. Това съобщи проф. Балтов пред DarikNews.bg.

Бившият директор на най-голямата спешна болница у нас заяви пред медията, че днес е бил първият му работен ден след прекъсване заради здравословни проблеми. Хирургът е направил две операции от сутринта и малко по-късно е бил извикан от наследника си Иван Поромански, който му е съобщил, че не може и не иска да работи с него.

Проф. Балтов допълни, че смята да си почине до октомври, а след това ще реши как да продължи професионалния си път.

Междувременно от Министерство на здравеопазването съобщиха, че там не е постъпвала информация за уволнението на бившия директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала“, заявяват от здравното министерство, като допълват, че нямат никакво отношение по тези въпроси.

Поради големия обществен интерес обаче министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански.

Проф. Асен Балтов беше отстранен от длъжността директор на „Пирогов“ през юли, заради разкрития на НЗОК за злоупотреби в болницата в размер на 1 млн.лв. Тогава последваха редица протести на служителите в негова защита, а проф. Балтов отрече да са били извършвани нарушения.

По-късно той беше приет за лечение в спешната болница заради тежка хипертонична криза, а днес е бил първият му работен ден след прекъсването. /Вести.БГ 

Свързани статии