Празникът надви ковида в Пловдив, ваксини бол, желаещи- не

Въпреки обявените „зелени коридори“ и отворените врати на пунктовете за ваксинация в Пловдив желаещите се броят на пръсти, показа репортерска проверка на „Марица“. По същото време в столицата се вият огромни опашки заради шанса за инжекция, при това не само с „Астра Зенека“, но и с „Пфайзер“ и „Модерна“.

Пред Регионалната здравна инспекция в Пловдив, където се поставя втора игла, никога не е било толкова пусто.

Идентична е ситуацията и пред ваксинационния кабинет на ДКЦ „Пълмед“ в „Смирненски“, един от трите пловдивски пункта днес със „зелен коридор“.

Опашка от около 20 души за ваксина има единствено пред кабинета на „Медикус“ в сградата на ДКЦ-1, който е вторият пункт, включен в списъка за „зелени коридори“ в днешния ден.

По всичко личи, че празниците и агнето определено бележат победа над страха от заразата. Хората са тръгнали по почивки и роднини, пазаруват, готвят трапези и се вълнуват от възможността да си починат, коментират дежурните в кабинетите за имунизация.

След цялото мрънкане, че ваксини няма и трябва да се чака, сега ситуацията търпи обрат – ваксини бол, но желаещи липсват.

Припомняме, че всички имунизационни кабинети в Пловдивско ще работят по Великден. Паралелно с това пловдивчани ще могат да използват „зелените коридори“ за имунизация, които ще бъдат активни в цялата страна от този петък – 30 април до 9 май включително.  Осигурени са достатъчно дози за желаещите, увериха от РЗИ.

В града под тепетата имунизации ще се извършват през целия период. Всеки ден ще е активен ваксинационен кабинет в „Пълмед“, също енедневно ще работи и този на МЦ „Медикус“ – Тракия в ДКЦ-1. /Вестник Марица

 

 

Свързани статии