Осъдиха Бойко Борисов за клевета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е осъден да заплати 10 000 лв. на лидера на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова, съобщиха от Софийския районен съд. Решението може да се обжалва пред Софийския градски съд.

Делото е по иск на Манолова за 15 хил. лв. за клеветнически, обидни и неверни твърдения разпространени от Борисов в интервю за национална медия от 1 ноември 2019 г.

Изказването, за което бившият премиер е осъден,

е свързано с местните избори през 2019 г. – „отишла да спазарява с кои роми да излязат и да кажат Г. ми платиха, Ф. ни плати да гласуваме за нея”.

Съдията по делото посочва, че не са представени каквито и да било доказателства за истинността на тези твърдения, като Манолова не е била привлечена като обвиняема или осъдена с влязла в сила присъда за извършено престъпление против политическите права на гражданите, а в същото време тези твърдения приписват на нея извършване на престъпления.

Съдът е приел за неоснователен иска на Манолова и за другите изрази, използвани от Борисов, определени от нея като клеветнически и обидни./Вести.БГ

Свързани статии