Новото лице в политиката: Полковник Невяна Митева смени военната униформа с костюм

Бивша плувкиня, олимпийска състезателка, майка, жена в униформа, а вече и с двата крака в голямата политика. Само за денонощие от почти неизвестно лице, полковник Невяна Митева се превърна в новата политическа сензация.

И смени военната униформа с костюм. А по-рано днес бе издигната официално като кандидат за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков.

„Гордея се, че съм родена и живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се радвам на три деца и силен, смел и любящ съпруг. Така се разви животът ми, че от дете спортът ме научи на дисциплина и себераздаване, с които постигнах национални рекорди, които преди три дни навършиха 33 години. Повече от 3 десетилетия службата ми в името на Родината осмисли живота ми, даде ми чувство на сигурност и самочувствие. Работата ми в неправителствения сектор по социални проекти и каузи, личната ми ангажираност за деца с различни нужди ми донесе удовлетвореност“, разкри полковник Митева.

За нея знаем, че е бивш председател на Сдружението на жените военнослужещи и настоящ заместник-председател на организацията. Била е координатор по равнопоставеността и председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността – 2015-2017. Била е и офицер по връзки с обществеността във Военновъздушните сили. Влиза в редиците на Българската армия през 1989 година, след като участва в Олимпийските игри в Сеул./Dariknews.bg

Свързани статии