Коледен алъш-вериш: Българи пазаруват в Одрин като за последно

Хиляди български граждани дойдоха в Одрин с десетки автобуси и стотици частни автомобили, за да пазаруват преди Коледа и Нова година. Образуваха се дълги опашки пред граничната порта Капитан Андреево – Капъкуле. Поради натовареността на трафика броят на входните коридори в Капъкуле беше увеличен до 10, имаше и повече персонал.

Въпреки това в петък в посока Турция се извиха огромни опашки. Същото се повтори в неделя следобед в посока България. Ситуацията на другите два гранични пункта Лесово и Малко Търново беше подобна.

С повишаването на обменните курсове с всеки изминал ден се увеличава броят на туристите, които идват в града да пазаруват от съседна България, се казва в изявление на граничните служби.

Този път българите буквално разграбиха всичко по рафтовете на магазините в Одрин. Много от търговските обекти не можаха да смогнат с доставки на стока и рафтовете останаха празни.

Днес БНБ определи разменен курс на лева за 9,77 турски лири. Като една лира се срина до 10 стотинки.

Гьокхан Балта, представител на Турската асоциация на хотелиерите каза: „Имаме общо 2500 легла в хотелите в Одрин. Всички те са резервирани от български туристи през уикендите. Още преди седмици хотелите за Нова година бяха резервирани на 100 процента.“

Туристите, влизащи от Капъкуле, задоволяват всичките си нужди, от игла до конец, от града, особено в търговските центрове./Вестник Марица

Свързани статии