Кой каква я свърши от пловдивските депутати: Чолаков и Пейков блеснаха, Тотев оглави групата на фикусите

45-ото Народно събрание ще остане в историята с рекордно краткия си живот, както и с яловите напъни да сглоби правителство. Депутатите се заклеха на 15 април, а днес (11 май) се очаква президентът Румен Радев да издаде указ за разпускането на парламента. Макар престоят в него да беше твърде малък за всички 22 народни избраници от Пловдив и областта, тяхното представяне беше на двата полюса.

Някои се превърнаха в остриета на своите партии в парламентарните баталии, но повечето се оказаха безмълвни статисти. Гласът на „фикусите“ се чу само при депутатската клетва, а за предложените от техните групи законопроекти те разбраха едва когато трябваше да натискат копчетата за гласуване.

ГЕРБ-СДС вкара по трима депутати от 16-и и 17-и МИР, но  от тях се откроиха само двама. Дебютантът в НС Радомир Чолаков беше сред основните говорители на партията на Бойко Борисов в дебатите за промените в Изборния кодекс.

56-годишният юрист обясни с аргументи защо „пренаписването на изборните правила за една нощ“ може да заложи бомба със закъснител за следващите избори. Разясни кусурите на машинния вот и рисковете да се гласува дистанционно или по пощата. Чолаков, който е сред петимата бивши участници в студентското предаване „Ку-ку“ от сегашното НС, показа и дар слово с емоция и патос./Вестник Марица

 

 

Свързани статии