Извикаха Светослав Илчовски на разпит в прокуратурата

Бизнесменът Светослав Илчовски пристогна в Софийската градска прокуратура, където бе извикан за разпит. Илчовски дойде придружаван от адвоката си. Той отказа да коментира пред медиите причината, по която е извикан.

Причината вероятно са твърденията му пред Парламентарната комисия за ревизия на управлението на кабинета „Борисов 3“, съобщи NOVA. Илчовски бе призован за 10 часа, но закъсня с 20 минути.

На влизане каза само, че не познава Миньо Стайков, въпреки че преди седмици заяви, че е виждал клип с издевателства над алкохолния бос в ареста. В четвъртък правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че започва проверка на твърденията му.

Прокуратурата се самосезира 4 дни след твърденията на Илчовски за рекет, изнудване, борсови спекулации и натиск от властта. Земевладелецът посочи поименно като ковчежник на властта Иван Ангелов – собственик на фирма за пилешко месо и продукти. Ангелов го обвини в лъжа, но призна, че е близък с бившия премиер Бойко Борисов и той му е помагал.

Към момента държавното обвинение обаче проверява само твърденията на Илчовски, че е бил притискан да продава житото си на по-ниска от пазарната цена/Dari.news.bg

Свързани статии