Харвардците си намериха партия под наем, подписват договор за вота

Кирил Петков и Асен Василев вече са сигурни, че ще участват със своя проект на предстоящите избори. Тяхната формация „Промяната продължава“ ще подпише споразумение с партия ВОЛТ на Настимир Ананиев, който огласи постигнатата договорка в интервю за БНР. Така бившите министри ще имат гарантиран мандатоносител, защото няма време да регистрират своята партия.

Разговорите са започнали през уикенда и вече са на етапа преди подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалиция „Продължаваме промяната“, уточни Ананиев, който е бивш депутат от Реформаторския блок. Той добави, че новата формация води разговори с още няколко партии, като се надява те да не са участвали във властта и да имат европейски профил.

Харвардците си намериха партия под наем, подписват договор за вотаНовиниИнформация

„Проектът ни харесва, профилът ни харесва, харесват ни действията. Видяхме за четири месеца конкретни действия“, обобщи настроенията в партията по отношение на „Промяната продължава“ създателят на ВОЛТ, която в момента се оглавява от двамата съпредседатели Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

Ананиев вижда „страшно много съвпадения“ между това, което ВОЛТ иска да направи и казаното на пресконференцията, на която официално бе представен проектът на двамата бивши служебни министри.

Ананиев увери, че е съгласен да подпише искания от Петков договор за почтеност. По повод условието хората в коалицията да не са били в повече от една партия, той каза: Аз съм бил само в една партия преди ВОЛТ, това е ДБГ“. Запитан дали няма да стане ракета-носител, само за да влезе в НС, той каза, че паралелът с НДСВ е „опит да се сугестират хората“.

В споразумението има текст, че няма да се работи с ГЕРБ и ДПС, заяви още Ананиев.

Паралелът с НДСВ според бившия депутат е опит да се сугестират хората.

„Всеки политик казва – вярвайте ми. Политиците на прехода скъсаха това доверие между граждани и политици. Кирил и Асен искат да върнат това доверие. Българите трябва да се почувстват европейци. Чрез този проект те ще имат тази възможност, смята той.

Според Настимир Ананиев много от избирателите са отвратени, а новият проект би дал възможност повече хора да бъдат активни на изборите.

Относно приключилото наскоро 46-о Народно събрание Ананиев коментира, че нивото е паднало много ниско, което е отблъснало хората.

По въпроса със скандала с „Екогласност“ той смята, че е подхранван от хора в БСП и допуска, че се използва, за да се навреди на целия проект. Става дума за твърденията на председателя на политически клуб „Екогласност“, част от коалиция „БСП за България“, Емил Георгиев. Преди дни пред БНТ той каза, че емисари на Петков и Василев са потърсили сътрудничество с „Екогласност“.

Условията били изцяло да ръководят политическата дейност и кампанията, предложили и избираеми постове и финансово обезпечение. А зад проекта стоели хора на президента Румен Радев. Всичко това бе отречено в неделя от самите бивши министри, които казаха, че хора водят преговори от тяхно име, но те не са легитимни представители на проекта им, както и че партията не е президентска./Вестник Марица

Свързани статии