Горещи новини за килъра, ликвидирал бизнесмена Драгополов

Среден на ръст мъж – около 175 см, с тъмносиво горнище и качулка, или шапка. Това е описанието на убиеца Николай Драгополов, дадено от свидетел.

До момента е ясно, че човекът, който е застрелял Дракополов, е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар. Разследващите допускат, че е имал и съучастник.

Убийството става само на метри от автокъщата, която жертвата притежава, но за да се стигне до това място, трябва да се направи обратен завой на следващото кръгово на Околовръстното шосе.

Най-вероятно са следили жертвата кога напуска автокъщата, която е негова собственост, за да тръгне към центъра на София и тогава вече са започнали да внимават дали ще спре на светофара, за да го застрелят там.

Убиецът е бил професионалист, като е стрелял от далечно разстояние и след показната „екзекуция“ тръгва в посока център пеша, според наши източници от разследването. Не се знае дали някоя видео камера е уловила престъпника.

Иззети са абсолютно всички записи на охранителни камери в района. Разпитани са над 25 свидетели.

Оперативно-следствена група от СДВР прави втори оглед на мястото.

Както БЛИЦ първи съобщи, 46-годишният собственик на автокъща беше прострелян в главата от неизвестен извършител, докато е чакал в колата си на червен светофар на столичния бул. „Симеоновско шосе“ снощи около 20:00 часа. Мъжът е бил с 11-годишно дете, което не е пострадало.

В автомобила не е била приятелката му, както сочеха някои първоначални информации.

Убитият е с множество криминални регистрации. От следващата седмица е трябвало да има охрана. По информация на Нова тв, е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли на застреляния.

Според приятели на убития обаче, той не е получавал никакви заплахи.

Джипът, в който е застрелян бизнесменът, е бил обявен за продажба в неговата автокъща Antonio auto за             135 000 лева./Blitz.bg

Свързани статии