ГЕРБ за случая в Чешнегирово: Прикрито е убийство, за да може Радев да си задържи поста

Прикриването става, за да може Радев да си задържи поста и негов човек да стане генерал. Той даде генералско звание на човека, който оглавяваше Военна полиция. Инцидентът бе прикрит, за да може да бъде повишен. Така работят тези хора. Това заяви Даниел Митов Митов на брифинг в НС по повод новината, че има нова версия за смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев от Чешнегирово, като вече се разглежда възможността за убийство, а не самоубийство.

По думите е важното на следващите избори Радев да не бъде президент. Той бе категоричен че случая е изцяло отговорност на българските институции.

„Това е прикрито убийство от страна на разследващите. които са част от военна полиция. Радев трябва да освободи директора на „Военна полиция“, защото докато този човек изпълнява своята длъжност, има опасност да бъдат потулени още доказателства. Военният министър трябва да подаде оставка. Всички извън тези действия означава, че някой иска да потули случая“, каза от своя страна Тома Биков.

По думите му този на високото ниво искал по нисшестоящия да поеме вината.

Колегата им Христо Гаджев пък посочи, че и в следващия парламент ще настояват да се създаде анкетна комисия по случая. По думите на Гаджев от медицинската експертиза става ясно, че самоубийството на лейтенант Манчев всъщност се оказва убийство. Според него бил приложен огромен натиск върху лейтенанта и неговото семейство, тъй като самият той е дал своите свидетелски показания срещу неговите началници, обвинявайки ги във фалшифициране на документи и куп други престъпления.

Той подчерта, че изстрела, който е погубил Манчев бил отгоре надолу, а куршума е намерен в ребрата, което до голяма степен изключвало варианта това да е било самоубийство. „Това става по време на военно обучение в българска база с български военнослужещ, което е безобразие“, заяви депутатът.

Гаджев подчерта,че имали среща със семейството на Минчев, като те казали, че стаята, където бил намерен, била почистена 30 минути след като било изнесено тялото./Вестник Монитор

Свързани статии