Борисов: Нарочно се мотаят, за да може Радев да си има собствена ЦИК

Премиерът в оставка Бойко Борисов посети Семинарията навръх Великден.

„На конгрес имаме решение, че ГЕРБ коалиция с БСП няма да прави, така че уважаемата Нинова да не ни вкарва в обръщение и реторика, като знае, че е невъзможно да се прави коалиция с нас“, заяви той.

„Един месец в оставка. Нарочно се мотаят, за да свършат мръсната работа на Радев. Да има собствена ЦИК и като кандидат-президент – той да прави изборите. Нарочно ни държат, въпреки че са ни уволнили“, коментира Борисов.

„Ние сме уволнени, но в същото време казват, че Борисов продължава да управлява. Началникът отгоре хубаво го е казал: Прости им Господи, те не знаят какво правят“, допълни той.

Борисов обвини българските политици и държавни мъже, че все още не са взели отношение по шпионските скандали с Русия. „Крещящо е мълчанието на кандидат-президента Румен Радев, депутата Трифонов и евроатлантиците Христо Иванов и Атанас Атанасов за решението на Русия да забрани влизането на своя територия на 8 граждани на ЕС – сред които председателят на ЕП Давид Сасоли и зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова.

Продължаваме да чакаме позицията на Радев и Трифонов и за шпионския скандал в Чехия. Вече сме виждали, че двамата могат да действат светкавично, когато пожелаят. Пример са промените в ИК за една нощ и обнародването им още на следващата сутрин.

Решението на руските власти директно засяга ЕС и е абсолютно неоснователно. В такива моменти трябва да бъдем солидарни с нашите партньори, а не да мълчим“, категоричен бе той.

Борисов подчерта, че е доволен от направените ремонтни дейности по време на мандата.

„В началото на управленския мандат отпуснахме 2,4 млн. лв. за укрепване, преустройство и основен ремонт на Софийската духовна семинария./Dariknews.bg

Свързани статии