Бойко Борисов: Всички се втурнаха да обслужват Радев

Противоепидемичната обстановка у нас се удължава с месец. Това съобщи здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов по време на среща с министър-председателят в оставка Бойко Борисов. Той събра част от министрите в дома си след заседанието на Министерски съвет, което се проведе по-рано днес.

Постигнахме много, благодарение на всички мерки, които предприехме. България излиза успешно и от третата вълна на коронавируса, посочи здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Той отбеляза, че има траен спад на заболеваемостта, както и траен спад на смъртността.

Ваксинационният процес върви с изключително добри темпове, отваряме в петък зелените коридори, посочи още Ангелов. Предлагаме удължаваме на епидемичната обстановка с един месец – до края на месец май. На основание на тази заповед още днес ще спасим българския туризъм, добави той.

Борисов коментира и политическата ситуация в страната.

Тъжен ден е днес и съвпада с национално предателство. За една шепа парички онези хора са предали Господа, а тези предадоха мечтите, очакванията на много хора. Всичко сме направили, но не им стига, искат диктатура, абсолютно мнозинство, но няма да го постигнат. Но ще ни вкарат в изключително тежка политическа криза, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

По този начин, по който се насъскваме всички партии и на следващите избори няма да се седне да се говори. Всички са от едно котило – Таня, Мая и т.н., каза още Борисов.Обичай врага си, е казано в Библията, цитира той.

„Поредните им лъжи вече станаха факт. Никой не предложи план, всички се вторачиха да обслужват Радев, да му променят кодексите”, каза Борисов.

Благодаря на министрите, че сте толкова отговорни и понеже имаме проекта за Национален план за възстановяване, видяхме, че други планове няма. Възложихме на Дончев да започне консултациите със службите на ЕК с оглед окончателното изпращане на проекта по точка 1 в съответствие с изискванията на Регламент 24, добави Борисов.

Той връчи Плана за възстановяване на Томислав Дончев.

Дончев заяви, че сме в състояние да стартира предварителната проверка на ЕК. Когато тя приключи, Планът предстои да бъде одобрен от ЕК и от съвета, каза още Дончев. /Вестник Марица

 

 

Свързани статии