Бойко Борисов в Пловдив: С тази власт в държавата никога няма да имате Околовръстно!

Ако ГЕРБ не се върне на власт, най-важните проекти в Пловдив няма да се случат. Служебното правителство пък води държавата към катастрофа. Това предупреди Бойко Борисов по време на среща с партийния актив в града и областта. Сбирката се проведе по традиция в хотел „Империал“, където домакин е местният лидер и ексдепутат Иван Тотев. Той първи взе думата, за да обясни какви трудности срещат общините при управлението на служебното правителство, което е спряло много важни проекти.

Бившият градоначалник изрази надежда, че съвсем скоро ще има стабилно правителство с участието на ГЕРБ и положението ще се промени.

На сбирката присъства и кметът на Бургас Димитър Николов, както и всички местни управници от ГЕРБ в Пловдивска област.

След него се изказа кметът Здравко Димитров, който напомни каква помощ е получавал Пловдив от правителството на Бойко Борисов.

„Някои проекти бяха започнати и се случиха благодарение на нашето правителство. Сред тях е Асеновградско шосе, което успяхме да завършим. Засега обаче не знаем как ще завършим стадионите на Ботев и Локомотив. Околовръстното също беше започнато, а сега проектът е замразен. Същото се отнася и за пречиствателната станция и Водния цикъл. Имаме нужда и от нов плувен комплекс. Ние не трябва да стоим отстрани и да сме безучастни. Каквото е направено, то си е наше и ние трябва да се срамуваме да го кажем“, заяви Здравко Димитров.

Той обяви,че се надява ГЕРБ отново да състави кабинет след изборите, за да може да продължи подкрепата за общината.

„Думата „власт“ използва Румен Радев, ние управляваме. Целта е да сме в управлението“, заяви в началото на речта си Бойко Борисов.

Той подчерта, че откакто ГЕРБ не е на власт, са спрени важни за Пловдив проекти.

„Къде щяхте да правите Европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме ви направили зала „Колодрума“, попита Бойко Борисов. И се обърна към кмета: „Честито, Зико! Вие никога няма да имате Околовръстно при такова управление“. Бившият премиер напомни какви пари е наляла държавата в града при управлението на ГЕРБ. „Приказен град ми е Пловдив, любимият“, увери Борисов.

Половин милиард са влезли в Пловдив целево, а сега има 100 милиона за всички общини, посочи експремиерът.

„Говорите за Околовръстно, но нямате такова. То е до Асеновградско, което направихме. Сега е спряно. За Пловдив жизненоважно е и да се оправи магистрала“ Марица“. Ако зависи от мен, аз ще спра магистрала „Тракия“, докато не сменят мантилените. На всеки 2, 3 километра няма мантинели. Точно пред Пловдив има половин километър без мантинели. Нека да спорим с нашите политически опоненти – какво сме мислили, какво сме направили за града. С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили. И това във всеки един град – няма град, в който да не е направено толкова, колкото в Пловдив“, каза още Борисов.

После разкритикува сегашното държавно управление, което съсипало цели браншове и блокирало всичко. Пловдивските герои Пламен Узунов и Копринков управляват държавата, заяви Борисов, визирайки съветниците на президента.

Лидерът на ГЕРБ наблегна на скока на тока и тежките последствия, както и провала на сегашната власт във ваксинацията и борбата с коронавируса.

Бившият премиер разсмя залата с вица за Тито, който давал десен мигач и завивал наляво. Похвали се също, че се возил на „шкодилак“ по повод на шкодата, с която замени служебния джип.

В отговор на въпрос кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, той отговори, че това не е важното. А и до 14 ноември имало достатъчно време. Съществено било какво се случва с държавата при сегашното управление.

На питане дали се опасява, че кадри на ГЕРБ ще изтекат към новата формация „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев, Борисов отговори с данните на социолозите с колко води партията му.

„Защото не се справя“. Така бившият премиер обясни напускането на шефа на Общинския съвет в София Елен Герджиков. И упрекна столичната организация на ГЕРБ, че са прекалено пасивни и правят много грешки.

Всеки ден трябва да доказваме защо сме по-добри, настоя Борисов.

Той беше в Пловдив и преди две седмици, навръх празника на Съединението, когато имаше среща с младежката организация на ГЕРБ. Тогава се стигна до поредната словесна престрелка между бившия премиер и президента Румен Радев.

По-рано днес Борисов отбеляза Деня на независимостта с пост във Фейсбук. В него той отново атакува Румен Радев, подчертавайки, че „политическата криза, в която ни вкара избраният за обединител, се преодолява именно с отговорност“.

Ето какво още написа Борисов:

113 години след обявяването на Независимостта на България е добре да не забравяме, че правото да си свободен и независим върви заедно със задължението да си отговорен. Политическата криза, в която ни вкара избраният за обединител, се преодолява именно с отговорност. И днес, когато си спомняме за великото дело на едни силни държавници, призовавам лидерите на политическите партии да се опитат да загърбят егото си и да се поставят на висотата на онези, които почитаме. Защото България има нужда не само от независимост, но и от стабилност и растеж. Вярвам, че можем да го постигнем с разум и диалог. Всичко друго води до задълбочаване на хаоса. А хаосът е в полза само на олигархията и един човек, който реши, че юмрукът му е по – силен от разума!/Вестник Марица

Свързани статии