Aнализатор посочи грабежа на хилядолетието, качил цените на тока до небето

Анализатор посочи грабежа на хилядолетието, качил цените на тока до небето2
За последните 15 години в ЕС са били инвестирани 1 трилион и 78 милиарда евро в „зелена енергия“, почти изцяло вятър и солар. Това са 1,078 милиарда евро казано по-просто, предимно от бюджетите на държавите членки и програмите на ЕС, най-често и дотации. Това пише в свой коментар Кристиян Шкварек, цитиран от Антени.

Една атомна централа възлиза на между 6 и 9 милиарда евро. Нека да ги закръглим даже на 10 милиарда, отвъд най-високите възможни цени, при сценарии в който всяка една се строи с огромни корупционни кражби.

Дори тогава излиза, че с парите, които Европа наля в „зелена енергия“ можеше само за 15 години да си построим 107 атомни централи. Всяка от които също е „зелена енергия“, предпазваща околната среда и хората, намаляваща емисиите и прочее.

В момента ВСИЧКИ атомни реактори в ЕС възлизат на точно 106 и произвеждат 27.8% от енергията. Тоест за 15 години можехме да удвоим броя на атомните реактори на целия континент и добавим почти към 1/3 енергопроизводството.

Вместо това наляхме 1 трилион и 78 милиарда евро – еквивалента на целия бюджет на България за 40 години напред…в соларни панели и вятърни перки. Защо? Защо го направихме, след като нямаше икономическа, енергийна или дори екологична логика?

Ами отговорът е древен, колкото света. За да гепим едни кинти. Определени хора станаха изключително богати по този начин.

Във всяка една европейска страна се създаде крило от „Зелени“, Либерали и общо взето готини модерни хора и партии, които се залепиха за тази индустрия.

Схемата беше проста – те прокарват закони, регулации и поръчки към „Зелена енергия“, техните донори усвояват тези поръчки през фирмите си и после им дават част от парите. Класическа схема.

Цели „обръчи от зелени фирми“ са навъртяни около всяка голяма европейска партия, а „Зелените“ партии са на практика създадени и управлявани от такива.

У нас, например, единствените защитници на Зелената Трансформация – Демократична България, са де факто собственост на Иво Прокопиев, който държи акции в „Соларпро Холдинг“, „Алфа Енерджи Холдинг“ АД и други фирми в бранша. На Запад това отдавна е превърнато в екосистема, в която бяха налети над 1 трилион евро.

На фона на грандиозната зелена схема и 500 „Росенеца“ изглеждат смешно.

Колосалните суми, които бяха откраднати от държавите, за да се влеят в набор от зелени компании, партии и НПО-та, са трудни за проумяване.

Още по-трудно е да си представим каква е пропусната полза от това, че тези пари не бяха вкарани в атомна енергия вместо това. И накрая да добавим и всичко, което икономиките губят в момента от цената на тока.

Трилиони, много трилиони общо бяха вкарани директно, пропуснати и сега изгубени заради „Грабежа на Хилядолетието“ – Зелената идеология.

После не се чудете защото движения като „Грета“ се създават професионално на конвеир и получават толкова чудовищна медийна подкрепа, внимание, финансиране, достъп до ООН, ЕК и всичко, което им е нужно. И от кого точно е дошло всичко това.

Идва от хората, които изядоха един трилион евро за 15 години. И тепърва ще изяждат, защото… планират да вкарат още 1 трилион евро.

Този път за следващите 8 години. Още 107 атомни централи, които няма да видим. Още няколко хиляди „зелени милиардера“ като Прокопиев, които ще платим./БЛИЦ

Свързани статии