Защо войната по пътищата не спира?

Владимир Тодоров, председател на УС на Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, с ценни съвети пред NOVINI.BG за всички шофьори във връзка с неспиращата война по пътищата.

Припомняме ви, че тази сутрин около 09.00 часа стана и поредната зверска катастрофа. Този път на Прохода на Републиката между селата Въглевци и Вонеща вода. По първоначална информация микробус, пътуващ в посока към Гурково, се е ударил в задната част на насрещнодвижещ се румънски тир. На място е загинал водачът на буса.

„При последната катастрофа до Лесново се премълчаха доста неща. В буса хората не са имали колани. Ако ги имаха, нямаше да има толкова ранени. Няма и ТИР-паркинги.

Дават се милиарди за магистрали, а всъщност ние имаме абсурдни магистрали. Често се налага ТИР-овете да стоят по пътищата, но те няма къде другаде къде да стоят.

Не е нормално да се дават милиарди за магистрали и след като се построи да се сетим, че нямаме оптичен кабел, който да спомага за предаване на важни информации, за мъгли и така нат.

Не е нормално и ограничителните системи да бъдат само мантинели“, заяви Тодоров.

Той припомни инцидентът от лятото на АМ „Тракия“, при който заспал шофьор навлезе с ТИР-а си в насрещното движение и смачка няколко коли.

Тодоров коментира и достатъчна ли е подготовката на шофьорите. Според него предложенията на Министерство на транспорта в тази област са добри. Той сподели, че одобрява протеста на автоинструктурите, които са в сивия сектор.

Владимир Тодоров даде и няколко ценни съвета. Заваляха дъждове и затова, съветва той, слагайте коланите, спазвайте дистанция, а ако попаднете в аквапланинг, дръжте здраво кормилото./Новините БГ

Свързани статии