Вижте как ген. Мутафчийски връща към живота момче преди 11 години

Уникална снимка на ген. Венцислав Мутафчийски публикуваха във фейсбук благодарни негови пациенти. Кадърът е направен преди 11 години, след като генералът и негови колеги спасяват 24-годишен студент по медицина, разбил се с мотора си в стълб.

„Днес това момче също е дипломиран лекар и спасява животи, пише Надежда Дойчева. Ето целия й пост във Фейсбук:

На тази снимка, първият на пода от дясно е настоящия шеф на ВМА, генерал-майор, проф. В. Мутафчийски, д.м.н.

По това време той е хирург, завърнал се от специализация в Master Class, „Лапароскопска чернодробна хирургия“ в Париж. През изминалите години е участвал във военни мисии в Македония, Кербала, Афганистан и не спира да спасява човешки животи. Той е един от първите хирурзи, които се отзовават като доброволци след атентата на летището в Сарафово.

Тази снимка е направена рано сутринта, на 16.09.2009г., след като е бил спасен 24 год.студент по медицина, разбил се с мотора си в стълб. Състоянието на момчето е било обявено за несъвместимо с живота, но този екип е направил и невъзможното да го спаси. Днес това момче също е дипломиран лекар и спасява животи.

Нека това накара да се замислят всички онези, които докато си стоят на топло вкъщи и си пият кафенце, пишат злобни коментари и оплюват ген. Мутафчийски. Заливайки нета с непрофесионалното си мнение, вие накърнявате доверието в щаба и саботирате изпълнението на решенията. Така, съзнавате или не, създавате заплаха за човешки животи.

Вместо да демонстрирате недоверие и да нищите конспирации, просто си мълчете и оставете хората да си вършат работата!!!“/Вестник Марица

Свързани статии