Валери Симеонов разкри ще има ли оставка на кабинета и Борисов

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който тази сутрин участва на Коалиционен съвет при премиера Борисов.

„Премиерът на България е Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт“, заяви пред Нова телевизия Симеонов.

Той добави, че няма вариант за оставка през септември. Лидерът на НФСБ обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

„Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот“, добави още Симеонов.

„Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях“, посъветва лидерът на НФСБ.

„Трябва да се вземат крайни мерки и да се спазва закона. Това е мое мнение. Дали това ще се направи зависи от МВР“, заяви зам.-председателят на парламента на въпрос за блокадите в центъра на София./Новините БГ

Свързани статии