Тиквените семки се включват в борбата с коронавируса

Преди дни от „Пирогов“ публикуваха препоръчителни мерки за служителите при съмнение за коронавирус. Те трябва да се самонаблюдават и да следят дали при тях ще се появят ранни, леки, среднотежки или тежки симптоми на коронавирусна инфекция.

От „Пирогов“ дават препоръчителна терапевтична схема за профилактика,

която да стартира веднага след предполагаем контакт със заразен субект.

Тя включва следните лекарства: Антистенокардин – 3х3 т. дневно; Ремантадин – 3х2 т. дн. При липса на противопоказания и при добра поносимост, профилактиката се провежда в курс от 5 дни с прекъсване от 4-5 дни, след което се повтаря или мултиплицира. Аспирин протект х1 дневно; Тавипек Форте – 3х1 т. дн.; Геломиртол Форте – 2х1 т. дн. При липса на противопоказания и при добра поносимост, профилактиката се провежда продължително – за курс от 6-9 месеца, без прекъсвания.

Освен прием на медикаменти, сред препоръките стои и съветът за прием на сурово тиквено семе:

„Препоръчително е в ежедневното меню да се включат 50-100 гр. сурово тиквено семе за период от 6-9 месеца (по възможност за целия есенно-пролетен период). Допустим е приемът на витамини и хранителни добавки само след консултация с интернист“.

От „Пирогов“ завършват препоръките си с най-важното послание: САМОЛЕЧЕНИЕТО Е РИСК ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

А защо е полезно да ядем тиквени семки?

Тиквеното семе е невероятно вкусно и едновременно с това изключително полезно. Това е напълно логично, имайки предвид, че тиквите, от които произлиза, са една от най-пълноценните и засищащи храни. То съдържа в концентриран вид безброй много важни за качествената обмяна вещества, пишат от edna.bg.

Тиквените семки са отлични както за физическото, така и за психическото здраве. Използват се за медицински цели в продължение на хиляди години. Те са богат източник на магнезий, калций, калий, желязо, цинк и витамин К.

Отличен избор са за хапване, защото са богати на омега-3 мастни киселини, от които тялото се нуждае, за да поддържа здравето на сърцето и да регулира кръвното налягане./Вести БГ

Свързани статии