Спрете маските от чаршафи на безумни цени, апелират от шивашка фирма

„Спрете се! Засрамете се! Не печелете пари на гърба на хората, като използвате здравето им! Не може най-застрашената възрастова група, пенсионерите – да са най- ощетени от вашите измислени маски от чаршафи на безумни цени! Колко маски могат да се купят с пенсия от 200 лв.? Отговорете си сами! Нека се обединим и подпомогнем българския народ“!

С този призив мениджърите на австрийската фирма „Виомода“ се обръщат от Фейсбук към всички нелегални и съмнителни производители и прекупвачи на предпазни маски, които спекулират с цените и качеството на дефицитните стоки. От екипа са изчислили, че себестойността на една маска е стотинки и не е редно да се предлагат в пъти по-скъпо.

Компанията, специализирана в производство на спортни облекла, има шивашки цехове в Пловдив, Кричим и Чирпан. Заради епидемията с коронавируса, пренасочва част от капацитета си в ушиването на лични предпазни средства предимно за болници и предприятия. Маските са от нетъкан текстил, трислойни и за многократна употреба, коментира за „Марица“ управителят Васка Бакларова. Тя уточни, че очакват одобрение от Националния кризисен щаб за да стартират производство и на високотехнологични ветро- и водозащитни костюми, а преговорите за това се водят чрез австрийското посолство.

На всички 270 служители, 170 от които шивачки, е проведен инструктаж за правилата на работа в извънредната ситуация. Осигурени са маски, ръкавици, дезинфектанти за ръце и за шевните машини. На всеки от екипа се мери телесната температурата./Вестник Марица

Свързани статии