Шефът на ВМА: По-добре опашки от коли на КПП-тата отколкото кервани от камиони с трупове

Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация за заразените с коронавирус у нас по време на редовния брифинг на Кризисния щаб във ВМА. По думи на ген. Мутафчийски новите заразени са 21 и така стават 264 положителни случаи – 14 са в София, в Плевен и Велико Търново са по един, във Варна е един.

„Имаме два нови града – Кърджали и Хасково“, добави шефът на ВМА. Има и 8 оздравели, които са дали отрицателни проби и са изписани. Утре ще бъде изписан още един. От новите 21 заразени в „Св. Анна“ един пациент е интубиран, а друг – в „Пирогов“. Другите не са в тежко състояние. Приети са в отделни клиники.

„Във ВМА има случаи, в Пета градска, в „Пирогов“. Има още един интубиран пациент. В „Св.Анна“ има два случая, от които мъжът е интубиран. Жена и мъж на 75 и 54 години са там. И в Инфекциозна болница, където досега нямаше случаи, има мъж на 33 години“, добави ген. Мутафчийски.

„Има все още проби, по които се работи“, заяви той. Шефът на ВМА бе категоричен: „По-добре опашки от коли на КПП-тата отколкото кервани с военни камиони да изнасят трупове. По–ясно от това не мога да го кажа“./БЛИЦ

Свързани статии