Сервитьори скочиха срещу маските, искат разхлабване на мерките

Ново охлабване на мерките за безопасност поискаха ресторантьорите. Сервитьорите да не носят с предпазни маски на открито – при 40-градусови жеги това им причинява дискомфорт, а навсякъде другаде мерките се неглижират, аргументират се те. Собствениците на заведения настояват да отпадне и изискването на една маса да сядат само четирима души.

Абсолютно безпредметно е да се ограничава броя на клиентите на една маса, при положение, че извън заведенията се струпват по доста повече хора на по-малки пространства. Спазването на това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, категорични са ресторантьорите, като дебело подчертават, че са подложени на непрекъснати проверки. Днес Сдружението на заведенията и Асоциацията на заведенията са входирали исканията си до всички отговорни институции.

„С оглед на масовото неглижиране на правилата и събирането на групи, без да се спазва дистанция, настояваме да отпаднат и двете мерки”, се казва в писмото, подписано от Емил Коларов /председател на СЗБ/ и Ричард Алибегов /председател на БАЗ/./Вестник Марица

Свързани статии