Съпругата на доктора от Спешното на Пълмед и две медицински сестри – позитивни за COVID-19

Трима от контактните лица на лекаря от пловдивската болница „Пълмед“, който се оказа заразен с коронавирус, също са с положителни проби. Това съобщи шефката на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева Манчева пред БНР. Това са съпругата на лекаря и две медицински сестри от персонала на Спешното отделение на „Пълмед“.

На 9 души от персонала са връчени предписания за карантина и са взети проби, две от тях са се оказали позитивни, уточни д-р Танчева-Манчева. Двете сестри са в добро състояние и без симптоми.

Съпругата на доктора също е под карантина в дома си от 11 март, а пробата й е позитивна.

Предстои да бъдат открити и техните контактни лица. Продължава изследването на персонала в средната сграда на „Пълмед“, където се намира Спешното отделение. Припомняме, че то бе затворено веднага, след като се разбра, че има заразен лекар.

Пациентите, които са били в контакт с доктора, вече са изписани и са под карантина в домовете им. Засега техните проби са отрицателни. Епидемиологичното проучване продължава. Така, с новите позитивни проби, заразените с COVID-19 в Пловдив станаха петима.

Освен 52-годишният лекар, съпругата му и двете контактни медицински сестри, с коронавирус в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ е и 39-годишен мъж, завърнал се от Англия. В Карлово също е хоспитализирана 59-годишна жена, върнала се от Великобритания./Dariknews.bg

Свързани статии