Премиерът заговори за скандала с президентския секретар и срази Радев

Искрите между премиер и президент на Републиката не спират. Напротив, изглежда, че разногласията може да се задълбочат. Днес Румен Радев бе краен в коментари си, че прокуратурата обслужва министър-председателят. Борисов обаче не му остана длъжен. И въпреки първоначалното си нежелание да отговори на темата пред журналистите, той каза: „Аз имам работа, която не е правена и няма много години след това да се прави. А тези, които нямат работа, сутрин и вечер ходят да си намерят работа, да коментират“, отвърна Борисов.

И посъветва Радев и приближените му, че е по-добре да мълчат с оглед създалата се ситуация. „Те вече толкова са заседнали в тресавищото. Никога вече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за лобизъм, нито за намеса в съдебните работи това не е кой да е съветник. Това му е най-чистият съветник, в кавички. Е, това е било вътрешен министър по неговото служебно управление! Смятай какво е било назад! Колкото по-бързо спрат да говорят и да погледнат къщичките си…“, подчерта Борисов.

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов бе разпитан от прокуратурата във връзка с разследването срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Стана ясно, че двамата са приятели от няколко години, запознали се по случебни въпроси. Прокуратурата обаче заподозря опит за лобизъм. Публикувани бяха и чат кореспонденция между двамата./БЛИЦ

Свързани статии