Пребит брутално лекар: Сотаджиите гледаха как ме ритат и блъскат – все едно бяха на филм

Д-р Люсиен Михов, общопрактикуващ лекар в Катунци, е пребит по време на коледните празници в Сандански. Инцидентът е станал по време на нощно дежурство. През нощта на 23 срещу 24 декември миналата година на вратата на спешния кабинет в Сандански се чуло продължително звънене и силно тропане. Лекарят отворил, видял трима мъже и жена, помолил ги да не удрят вратата, съобщава bTV.

Когато влезли в кабинета, мъжете започнали да ритат и удрят лекаря. Свалили му очилата и го заплюли в лицето. „Докато се усетя какво става, започна едно ритане, блъскане, псуване, обидни думи по мой адрес без причина“, оплака се докторът. „Имаха познания относно карате. Единият с такъв шут и подскок ме изблъска в гърдите и аз паднах на земята. Започна пак ритане, биене, шутове“, добавя той с разтреперан глас.

Д-р Михов успял да натисне паникбутона. Отзовал се екип на СОТ. Лекарят твърди, че служителите на СОТ не предприели нищо, само гледали, дори не извикали полицията. „Стояха на вратата и гледаха все едно холивудски филм. Не се намесиха малко да ми помогнат. Молих ги със сълзи на очите като малко дете да извикат полицията, която е само на 10-15 метра от кабинета. И това не направиха“, разкрива д-р Михов.

Лекарят прегледал все пак жената, назначил ѝ лечение, но когато поискал име и адрес, тя избягала. Д-р Люсиен Михов е подал жалба в полицията, категоричен е, че повече няма да дава нощни дежурства в Сандански. Проверка показа, че нападателите са установени, случаят е предаден на прокуратурата, но оттам го върнали на полицията за още разпити./БЛИЦ

Свързани статии