Новият хит: Кучета под наем са единственият шанс за разходка в парка

Кучетата се оказаха единственото спасение от домашния затвор, в който са вкарани от полунощ всички българи. Извеждане на домашните любимци е изключението, при което се допускат разходки в парка. В момента по алеите на „Лаута“ скитат само хора с кучета, които се държат на дистанция, видя репортер на „Марица“.

При всяко струпване на животни и техните собственици патрулиращи полицаи правят забележка и напомнят за лютите глоби. Кучетата трябва да са на каишка, за да не тичат при други и така да предизвикват събиране на хора.

Заради хубавото време напливът на желаещите да излязат навън е огромен, но огласената от здравния министър Кирил Ананиев нова заповед забранява категорично посещенията на паркове, спортни и детски площадки.

Единственият шанс на възрастните хора е да се разтъпчат до магазина от 8,30 до 10,30 часа, когато е забранено на всички под 60 г. да пазаруват.

„Във входа имаме две кучета и сега всички се редим на опашка да ги извеждаме, за да хванем малко слънце и ние. А и децата ни са малки и полудяват, ако стоят само вътре“, обясни жител на блоковете в „Тракия“, които са най-близо до парк Лаута.

В социалните мрежи вече вървят напълно сериозни обяви за почасово отдаване на кучета под наем, именно като възможност да се излезе сред природата.

„Добре, че полицаите си затварят очите, че с едно и също куче през 10 минути се появяват различни хора“, гласи пък коментар във Фейсбук./Вестник Марица

Свързани статии