Новите двама депутати с положителни проби не са от БСП и Патриотите

198 депутати от общо 240 вече са минали теста за коронавирус на този етап. Двама са дали положителни проби и предстои да им бъдат взети нови. Това съобщи за „Марица“ народният представител от групата на БСП и заместник-председател на здравната комисия доц. д-р Георги Йорданов.

Изследванията бяха предприети, след като се установи, че народният представител от групата на ДПС Хасан Адемов е с COVID-19.

В случай, че резултатите на двамата негови колеги се потвърдят и при втория тест, те ще бъдат изолирани и ще се предприеме тяхното лечение.

Ако вторият резултат е отрицателен, ще бъдат тествани по нов метод. На този етап са отрицателни резултатите на изследваните депутати от БСП и „Обединени патриоти“, обясни доц. д-р Георги Йорданов, но не коментира от коя група са новите двама с положителни проби. Основната версия е, че те са съпартийци на Адемов от ДПС, но е възможно и да са от ГЕРБ.

Председателски съвет трябва да реши как ще заседава парламентът, за да гласува актуализирането на бюджета и удължаването на извънредното положение./Dariknews.bg

Свързани статии