На сянка е спасението и днес, вижте къде ще е най-горещо

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 8 области в страната за 12 септември, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

Екстремалният индекс важи за участъци от областите Кюстендил, Благоевград, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас и Добрич.

В съботния ден времето ще се задържи слънчево и горещо. След обяд на места над планинските райони ще има незначителна купеста облачност.

Ще духа умерен, в Източна България – временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Най-топло ще е във Велико Търново и Сандански – 32 градуса. 31 градуса ще е във Видин, Плевен, Русе, Пловдив, Благовград и Ямбол. В София ще е 28 градуса, 27 – във Варна, 26 – в Бургас.

По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 25°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, в следобедните часове на места с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°./Dariknews.bg

Свързани статии